Пълна история

„ИНТЕРПАН“ ООД e основана 1996 г. ,когато “ CORGHI “ S.p.A от Италия www.corghi.com и предложи ИЗКЛЮЧИТЕЛНОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО за България.
Прочутата компанията „CORGHI“ основана през 1954 г. от двамата братя, пионери Ерминио и Ремо Корги, оглавяваща мощната международна групировка „NEXION“, е най- големият световен производител предимно на различни машини за сервиз на автомобилни колела, както и съпътващото автосервизно оборудване.
Когато през 1960 година светът стана свидетел на началото на автомобилния бум единият от братята КОРГИ – Ерминио ИЗОБРЕТЯВА и патентова първата в света гумодемонтажна машина за леки и лекотоварни автомобили под името АРТИЛИО / ARTIGLIO/. Това изобретение стана ключ към успеха на пазара. Компанията бързо увеличава пазарния си дял и сега е още по-мощна и успешна.
Понастоящем КОРГИ е номер едно на италианския пазар и световен лидер в сектора на автосервизното оборудване за автомобили. Компанията има над 150 представителства в Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка и Австралия и има само производствен персонал от над 500 души, като реализира годишни продажби от над 100 милиона евро, 80 % от тях от износ. Нейните основни пазари са: Европа, САЩ и Япония, като в бъдеще голям интерес представляват Китай и Русия.
КОРГИ има три собствени филиала: един в Германия – Кьолн, един в Северна Америка – Хамилтън ( Охайо) и един в Китай-Шанхай.
След налагане на машините на „CORGHI“ през 50-те години на миналия век, като безспорен лидер в производството на висококачествено и с отличен дизайн и ергономия автосервизно оборудване, FERRARI Workshop Equipment се споразумява с „CORGHI“ S.p.A да оборудва своите workshops включително и за Formula 1 с машини КОРГИ, а CORGHI взима специфичното „червено“ на FERRARI.
Същото прави малко по-късно производителя на луксозни и спортни автомобили „MASERATI“, погълната през 1997 г. от FERRARI, като делът на машините КОРГИ участващи в оборудването на техните упълномощени автоцентрове по света нараства с големи темпове.
Оборудването на „CORGHI“ е хомологирано от най – големите производители на автомобили като: Daimler – Chrysler, OPEL/ GM, FORD, Peugeot-Citroen, FIAT Group, Renault, Toyota, Volkswagen Group, VOLVO и др.
В сътрудничество със световните производители на автомобилни гуми Bridgestone, Good Year, Mishelin и Pirelli и техните специални нископрофилни гуми BSR, RUN FLAT и PAX, „CORGHI“ първи създава уникалните устройства за лесен и опазващ целостта на гумата и джантата и най – вече за лесен монтаж – демонтаж на нископрофилните гуми със специалните допълнителни устройства за тях като: SRE, SP 2000 и PU 1500, като следствие на това глобалната хомологация на цялата му производствена гама е логично продължение на неговата популярност в света.
ГРУПАТА „КОРГИ“, разширява своята търговска експанзия, като подписва с основаната през 1971 г. във Франция компания „POINT S Development“, европейско съглашение за сътрудничество. „POINT S“ се явява водеща, независима, дилърска мрежа на гумицентрове и автосервизи в Европа с идея тяхното оборудване да бъде от КОРГИ.
„ИНТЕРПАН“ ООД се гордее, че вече повече от 14 години дистрибуира и сервизира оборудването на световно известната компания „CORGHI“ в България, за което беше наградена през май 2007 г. на световното изложение за автосервизно оборудване „AUTOPROMOTEC“ в Болоня от Ремо Корги със СРЕБЪРЕН ПОЧЕТЕН ПЛАКЕТ за заслуги в продажбите и сервизното обслужване.
Машините, които „ИНТЕРПАН“ ООД доставя от КОРГИ за леки, лекотоварни и товарни автомобили и автобуси са: гумодемонтажни и баланс машини, стендове за регулиране на геометрията на преден и заден мост, стендове за изпитване на спирачки, подемници и друго специализирано оборудване за автосервизи.
„ИНТЕРПАН“ ООД от 2005 г. притежава сертификат за управление на качеството ISO 9001-2000.